I dag er mindre viktig oljefilter enn det var for ti år

Grunnen til dette er at brenselet som vi må finne på bensinstasjoner er mye renere, mens reservedeler fra produsenten gitt er mer slitesterkt enn tidligere. Men den potensielle risikoen og bør ikke undervurderes restene. Forurensningen er en trussel mot allerede være motorolje bør overveies, selv om risikoen for introddure krets i pulver eller andre partikler i suspensjonen forblir meget liten. Den samme del av oljen strømmer gjennom forbrenningskammeret hvor den blir oppvarmet på nytt. Her er det den oppgave å smøre stempelet, noe som betyr at risikoen for å plukke opp veien rusk er høy.
http://nspauto.bg/vuzduhovodi/въздуховод-за-vw-detail

Forbrenningsrester true stempelet når innsprøytningsventilene av luft-brennstoffblandingen ikke sprøytes optimal. I tillegg kan de indre vegger av sylinderen og gulvet overopphetes og dekkes med forbrenningsrester. Et porøst rør kan også generere friksjonspartikler. Endringen er mulig, selv om det i kretsen og kamaksel skummende olje treffer overflaten for mye olje. Men hvert nivå av forurensning kan lett identifiseres. Peilepinnen viser ikke bare mengden av olje holdt seg, men også sin farge. Den lyse fargen viser at oljen er ren, mens den mørke indikerer at forurensningen er i et avansert stadium og at oljefilter er ikke i stand til å gjøre jobben. Her er to alternativer: erstatte hele filteret eller rett og slett endre sin filtermedium. Materialet som benyttes for realisering av filtermediet vanligvis brukes fleece.

Når oljen er meget mørkt, kan det være nødvendig ikke bare å skifte ut filteret, men også selve oljen. Det kan være lysbilde av løsne dreneringspluggen av bunnpannen. I sjeldne tilfeller er oljefilter hemmet av trykkfallene i kretsen. årsaken til dette en overoppheting av oljen strømmer veldig sakte. Sensoren på kjøletemperatur og deretter viser en verdi høyere enn 120 ° C I vår nettbutikk finner du et bredt utvalg av reservedeler (f.eks kamaksel lagrene, svinghjul, strammer) funnet for de fleste bilmerker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *